Wróć
Beata Piłka

Dr Beata Piłka

Specjalizacja: dietetyk
Ukończyła studia na wydziale Żywienia Człowieka i Gospodarstwa Domowego (obecnie wydział Żywienia Człowieka) w Warszawie jako specjalista żywienia człowieka, dietetyk. Była na stypendium w Leeds na wydziale Applied Human Nutrition and Dietetics. W roku 2012 uzyskała tytuł doktora, rozprawa doktorska dotyczyła wpływu indeksu i ładunku glikemicznego diety osób z niedokrwienną chorobą serca na poziom lipidów i glikemii.

Uczestnik wielu szkoleń i konferencji naukowych. Członek Polskiego Towarzystwa Dietetyki.

Służy pomocą pacjentom dorosłym i dzieciom potrzebującym postępowania dietetycznego wspomagającego terapie schorzeń:

- przewodu pokarmowego (np. dieta lekkostrawna, niskotłuszczowa, FODMAP, nisko

i wysokobłonnikowa, bezglutenowa, w nietolerancji fruktozy , laktozy);

- dietozależnych (np. dieta o niskim indeksie, ładunku  glikemicznym , w hipercholesterolemii,

hipertriglicerydemii, DASH i inne)

- innych gdzie lekarz wskaże konieczność modyfikacji żywienia (np. dieta antyhistaminowa,

niskobiałkowa, bezglutenowa, niskofosforanowa, wysokobiałkowa, wysokokaloryczna, w

niedokrwistości, dieta warzywno-owocowa).

Języki obce : angielski.