Wróć
Beata Piłka

Dr Beata Piłka

Specjalizacja: dietetyk
Ukończyła studia na wydziale Żywienia Człowieka i Gospodarstwa Domowego (obecnie wydział Żywienia Człowieka) w Warszawie jako specjalista żywienia człowieka, dietetyk. Była na stypendium w Leeds na wydziale Applied Human Nutrition and Dietetics. W roku 2012 uzyskała tytuł doktora, rozprawa doktorska dotyczyła wpływu indeksu i ładunku glikemicznego diety osób z niedokrwienną chorobą serca na poziom lipidów i glikemii.



Uczestnik wielu szkoleń i konferencji naukowych. Członek Polskiego Towarzystwa Dietetyki.



Służy pomocą pacjentom dorosłym i dzieciom potrzebującym postępowania dietetycznego wspomagającego terapie schorzeń:



- przewodu pokarmowego (np. dieta lekkostrawna, niskotłuszczowa, FODMAP, nisko



i wysokobłonnikowa, bezglutenowa, w nietolerancji fruktozy , laktozy);



- dietozależnych (np. dieta o niskim indeksie, ładunku  glikemicznym , w hipercholesterolemii,



hipertriglicerydemii, DASH i inne)



- innych gdzie lekarz wskaże konieczność modyfikacji żywienia (np. dieta antyhistaminowa,



niskobiałkowa, bezglutenowa, niskofosforanowa, wysokobiałkowa, wysokokaloryczna, w



niedokrwistości, dieta warzywno-owocowa).



Języki obce : angielski.